A munka előtt is nehezen elérhető vállalkozó a garanciális időszakban felszívódik

 

A kivitelezők kiválasztásában az egyik legbosszantóbb, hogy már a munka előtt is nehéz őket telefonon elérni vagy kidolgozott ajánlatot kicsikarni tőlük.

Megdöbbentő, de erre a megrendelők 70%-a panaszkodik világszerte. Pedig ilyenkor még a kivitelezőnek is érdeke lenne a kommunikáció, hiszen megrendelést remélhet Öntől.

Képzelje csak el, milyen nehéz lesz az ilyen embert akkor elérni, ha esetleg garanciális munka merül fel!

Sok a megbízhatatlan kivitelező. És ezek gyakran fel is szívódnak a garanciális időszakban vagy befejezetlen munka közben, esetleg komoly kárt okozva Önnek. Hogy mi az oka a sok megbízhatatlan cégnek, számunkra is talány. De a következményei beláthatatlanok.

2526 darab felszámolási eljárás indult az építőiparban tavaly. Az összes iparág között messze a legproblémásabb volt (hazánk felszámolási eljárásainak a 30%-a építőipari – forrás: vg.hu).

És ez a szám az egyéni vállalkozások megszüntetését, a végelszámolások vagy egyéb módon megszűnő cégek adatait még nem is tartalmazza, tehát a valós kép még ennél is borzasztóbb.

Próbáljuk kiszűrni az „eldobható cégeket”!

Hogyan lehet védekezni? Legtöbben a facebookos ellenőrzéssel próbálkoznak, de az már rendkívül kevés. Egy új Facebook oldalt néhány kattintással” lehet létrehozni. Saját honlap nélkül komoly vállalkozást már nehéz elképzelni. De igazán biztosra akkor megyünk, ha szerződéskötés előtt röviden megvizsgáljuk a céget. 

A ceginformacio.hu honlapon ingyenesen, egy gombnyomásra kereshető az összes társas vállalkozás adata. A régóta működő, nagy árbevétellel rendelkező, sok szakembert foglalkoztató, tőkeerős vállalkozások általában stabilok, hiszen a felhalmozott referenciák, cégben levő gépek, eszközök, tőke, a vállalkozónak is sokat jelentenek. Ezzel szemben a tőkeszegény, kis bevételű, alkalmazottakat csak szerényen foglalkoztató, friss cégeket gyakran könnyebb „eldobni”, hagyni felszívódni, mint helytállni egy komolyabb garanciális problémáért.

Érdemes ellenőrizni:

  • nettó árbevétel
  • alapítás dátuma
  • utolsó létszám adat
  • jegyzett tőke
  • saját honlap
  • referenciát mutatott-e

Ha a kivitelező cég felszívódott, a garanciát senkin sem tudja érvényesíteni.

 

Rólunk mondták: „Biztonságban éreztük magunkat, hogy a piacvezető tetőgyártóval dolgoztunk.” Tiszakécske, Dávid és Ildikó

 

ÖN IS GYORS, BIZTOS, KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁST KERES? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!