Az építőipari árak folyamatos emelkedése mellett is tudunk jó alternatívát, ha már csak a tető hiányzik: RapidTető, a szeglemezes tetőszerkezetek gyártója.

Építőipari árak: mennyi lesz egy tető ára?

Az újHÁZ centrum felmérése szerint az építkező magyarok 83 százaléka tapasztalt költségnövekedést az építőiparban. A növekedés eltérő mértékű volt, de minden esetben meghaladta a 15 százalékot. Ezt két dolog még tetézi is: az építkezők további áremelésre számítanak, s a vállalási határidők is 1-6 hónapra növekednek.

 

Mit tegyünk, ha az építőipari árak sarokba szorítják beruházásunkat?

A csapdából van kiút, nem kell feladni az otthonteremtés tervét. Igaz, nem a teljes kivitelezésre vonatkozik, de jelentősen mérsékeli a kockázatokat, ha alaposan körbejárjuk lehetőségeinket és új, megbízható, modern alternatívákat keresünk. Az építkezések jórészénél elemi problémák forrása a tető. Hogy miért? Nem jön az ács. Drágult a faanyag. Nincs faanyag. És még sorolhatnánk! A kiút a szeglemezes tetőszerkezet!

Mi az a szeglemez, kérdezhetik az építkezést tervező családok?

A szeglemez egy acél darab, amelynek apró tüskéi rögzítik egymáshoz a tetőszerkezet egyes elemeit.

Az építkezők számára persze nem a technológia a legfontosabb, hanem a költség. A szeglemezes tetőszerkezet esetében erről Tóth László emeritus professzor azt írja a Szeglemezes kötésű tetőszerkezet című digitális kiadványában – amely a szaktudas.hu oldalon olvasható-, hogy “a szeglemezes rácsos tartókban karcsú keresztmetszetű faanyagokat alkalmazunk, ennek révén 30-40 százalék faanyagot is megspórolhatunk a hagyományos ácsszerkezetekkel szemben. Ezt úgy érik el, hogy egy számítógépes szoftver tervezi a tetőszerkezetet, CNC vezérlésű esztergagép szabja le az egyes elemeket, s egy nagynyomású prés rögzíti azokat egymáshoz.” A megoldás gyors, megbízható, időtálló.

Amit érdemes megjegyezni: automatizált üzemben készül a tetőszerkezet. Egy átlagos családi ház tetőszerkezete egy nap alatt elkészül az üzemben, s a kiszállítás után egy- két nap alatt a házat tető borítja. Utána jöhetnek a villanyszerelők, a burkolók, nem kell az ácsokra várni, hogy a többi szakma is végezhesse a dolgát.

Végül is olcsóbban, gyorsabban, kevesebb bosszúsággal építkezhetünk.

Vannak a szeglemezes tetőnek hátrányai?

Gyakran találkozunk kétkedéssel.  Bár több évtizedes technológiáról van szó és Szlovákiában többen választják ezt a megoldást a kedvező m2 árak, a nagy, alátámasztás nélküli fesztáv  miatt a hagyományosnál, Magyarországon mégis lassabban terjed el a technológia.  Tapasztaljuk a javulást ezen a téren de a legnagyobb hátránya, a bizalmatlanság. 

Mi azon dolgozunk, hogy Győr, Debrecen, Siófok után az ország más területein is megtapasztalják az otthonra vágyók a szeglemezes tetőszerkezet előnyeit. 

A RapidTető üzemében már sok család tetőszerkezete készült el. Ha Ön is szeretne ingyenes ajánlatot kérni, kattintson ide!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!