Nagy fesztávú tetőfedés

 

A szeglemezes tetőszerkezet lehetővé teszi belső tartófalak nélküli, nagy fesztávú tető készítését, ezáltal hatalmas tereket nyerhet vele a megrendelő. A szeglemezes tető és nagy fesztávolságú tetőszerkezet alkalmazható családi házak, társasházak, középületek, de a megszokottnál nagyobb, hosszabb csarnokok, áruházak, ipari létesítmények, mezőgazdasági épületek kivitelezésére is.

Ezért előnyös a nagy fesztávú tetőfedés

A családi házaknál, de a különböző csarnokoknál, létesítményeknél is előnyös belső tartófalak nélküli, nagy fesztávú tetőfedés, mert értékes hely nyerhető vele. Az így kapott terek szabadon felhasználhatók, és jóval egyszerűbben berendezhető az épület. Az építtető és az építészek számára kötetlen belső térkialakítást engedélyez.

A flexibilis tér, ez a kialakítás lehetővé teszi a rugalmas átalakítást, így az épület belső része szabadon berendezhető, könnyen variálható, átalakítható és bármikor új funkciót kaphat.

Mivel a szeglemezes tetőnél nincs szükség belső teherhordó falra, nem kell beton födémet építeni, teherhordó falak sem szükségesek, így jóval gyorsabb, egyszerűbb, kevésbé időigényes az elkészítése is. Tulajdonképpen a szeglemezes tető alsó öve helyettesíti a vasbeton födémet. Ráadásul költséghatékonyabb is a szeglemezes tetőszerkezet. A vasbeton födém, valamint a teherhordó falak hiánya, az optimális anyagfelhasználás, a pontos statikai számítások alapján készülő tető mind jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Nagy fesztávú szeglemezes tetőszerkezet ideális megoldást nyújthat környezettudatos, napelemes, zöldtetők készítésére és a tetőtér beépítésre is.

Hogy mit is jelent tulajdonképpen a nagy fesztávolság?

A tető fesztáv a tetőn a fallemezek külső széleitől mért távolságát jelöli, azaz a tető szélességét és kiterjedését. A 12 m-nél nagyobb fesztávú tetőket sorolják általában ebbe a kategóriába.

Mekkora a maximális fesztávolság a tetőszerkezeteknél?

A tetőszerkezet fesztávolsága támaszték nélkül akár 30 méter távolságtól tovább is átnyúlhat szeglemezes tető esetén. Kiala­kítástól függően a fesztávolság mérete a szükséges terheléstől, az alkalmazott szerkezeti rendszertől, valamint az egyedi esztétikai igényektől füg­gő lehet.

Szeglemezes tetőszerkezet kialakítással nagy fesztávú tető is készíthető, annak minden előnyével.

 

ÖN IS GYORS, BIZTOS, KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁST KERES? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!