Ezt jó, ha tudja a szeglemezes tetőről!

 

Felmerült már önben a kérdés, miből van, milyen anyagokból készül a szeglemezes tető tulajdonképpen? Szinte semmiben sem térnek el a hagyományos tetőnél használt anyagoktól a könnyűszerkezetes tető alapanyagai.

Szeglemezes tető alapanyagai

A fő alkotóelemek a fa és az acél rögzítő elemek.

A tető fa részei hagyományosnak mondható, magas minőségű, C24 szilárdságú, hőkezelt, tartós, gyalult, szárított fából készülnek. A másik fő alapanyag az időtálló, minőségtanúsított acél szeglemez, ami lényegében egy acéldarab, aminek a „tüskéi” rögzítik egymáshoz a tetőszerkezet egyes elemeit.

Ezekben azért eltér a szeglemezes tető a vasbeton tetőszerkezettől!

Annyiban tér el a kettő tetőszerkezet, hogy a szeglemezes tetőnél úgynevezett szeglemezekkel rögzítik a tetőszerkezetet.

Azaz a szegek, csavarok helyett acél szeglemezek, úgynevezett tüskék rögzítik a fa elemeket. A tetőt a helyszíni építés során külön csavarozni tehát nem szükséges. Ezért sokkal gyorsabban elkészül, ráadásul kevesebb a hibázási lehetőség, továbbá minimális a feleslegesen felhasznált, elpocsékolt alapanyag is.

A rácsos tartók, a tető háromszög külső síkjait összekötő támasztó rudak nagyfokú merevséget adnak a szeglemezes tetőnek.

Ráadásul úgy van méretezve, hogy a szeglemezes tető alsó öve helyettesíti a vasbeton födémet, amit így azt nem kell külön megépíteni.

Amiben még eltér a hagyományos tetőtől, hogy mérnökileg pontosan megtervezve, üzemi körülmények között előregyártva, azonnali felhasználásra, összeszerelve érkeznek meg a részek a helyszínre, és ott már csak minimális összerakási idő kell a kész tetőhöz.

szeglemezes tetőszerkezet a hagyományos, ács által készült tetőszerkezethez képest még további előnnyel rendelkezik. A szeglemezes tetőnél nem kell szilárd födémet építeni, nem szükségesek a közbenső teherhordó falak sem.

Így tehát sok időt, alapanyagot és egy nagyobb összeget is megspórolhat az ember a szeglemezes tetőszerkezettel, a födémmel készülő tetővel szemben. Hiába ugyan azok az alapanyagok, mégis kedvezőbb a könnyűszerkezetes tető!

ÖN IS GYORS, BIZTOS, KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁST KERES? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!