Szeglemezes tető a környezettudatosság jegyében

Környezettudatosan élni sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondoljuk. Amennyiben gyermekeinket tudatosan neveljük akkor sokkal többel adhatunk a jövő nemzedékének. Ez csupán tájékozottság és felelősségvállalás kérdése.

Környezettudatosság jelentése egy olyan magatartásforma mely az egyén vagy a szervezet felelősen és aktívan vállal szerepet a környezeti problémák megoldásával kapcsolatosan

A RapidTető Kft.-nél  a környezettudatosság  tartalmazza az aktív és felelős szerepvállalás hátterét és indítékait is.

Nálunk a környezettudatosság fejlesztése összetett kihívás, ami egyéni, csoportos és szervezeti szinten jelenik meg. A szeglemezes tetők ökológiai nyomuk kisebb.

Ennek titka a statikában és a tervezésben rejlik. Környezettudatosabb, mivel sokkal kevesebb anyagfelhasználással valósítható meg a szeglemezes tetőszerkezet. Saját mérnökök, jól képzett szakember gárda felügyeli  a hatékony pontos minőségi munkát.

A szeglemezes tető technológia jellemzői

 • Az elemek tervezése az erre a célra kifejlesztett programok segítségével történik, statikusok felügyelete mellett.
 • A szeglemezeket professzionális gyártók készítik az erre a célra kifejlesztett, 0,8–2 mm vastagságú, horganyzott acéllemezből.
 • A gyártás folyamán a lemezből sajtolással szegeket vágnak és hajlítanak ki.
 • A szeglemezes rácsos tartókban karcsú keresztmetszetű faanyagokat alkalmazunk, ennek révén 30–40% faanyagot is megspórolhatunk a hagyományos ácsszerkezetekkel szemben.
 • A tetőszerkezeteknek általában 50 mm vastag fenyő fűrészárú az alapanyaga.
 • A rácsrudak 45×95 mm, az övrudak 45×145 mm.
 • A szeglemezes rendszer toldása megengedett, így 4–6 m-es faanyagból a szükséges méretek kialakíthatók.
 • A faanyagok szilárdsága rendszerint C24.
 • Hőtechnikai (energiamegtakarítási) szempontból a tetőszerkezet alsó síkjára könnyű (gipszkarton) álmennyezet szerelhető.
 • Az ilyen építmények kivitelezése előre jól tervezhető, mivel az építési tervdokumentáció alapján előre legyártott és a helyszínre szállított tetőszerkezet gyorsan felállítható.
 • A szeglemezes tetőszerkezet alkalmazásával belső letámasztás és vasbeton födém nélkül, egy ácsszerkezetű tetőnél jelentősen kevesebb faanyag felhasználással lefedhető az épület.

A környezetterhelés indikátoraként az ökológiai lábnyomot használjuk. A jövedelem a legjobban meghatározó tényező a gazdasági- és társadalmi befolyásoló tényezők közül,

A környezettudatos fogyasztók a zöld termékek vásárlásával felelősségteljesen viselkednek és megteszik a kezdő lépéseket.

A RapidTető Kft csapata elkötelezett a környezettudatosság mellett.

Magatartásunk  és hosszú távú stratégiáik mérsékeltebb környezetterhelést jelenthetnek mint a hagyományos ácsszerkezetek, mivel mérnökeink pontos számításának köszönhetően nem keletkezik felesleg.

 

A szeglemezes és hagyományos tetőszerkezet összehasonlítása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖN IS GYORS, BIZTOS, KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁST KERES? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!