Szeglemezes tető holnapra? Igen, lehetséges!

A szeglemezes tetőszerkezek korát éljük. Egyre többen elismerik a szerkezet előnyeit, alkalmazásai mérnöki alkotásokká váltak. Képzeljen el egy olyan építkezést, ahol nem kell azon aggódnia, hogy időben elkészülnek-e vagy sem, nincsenek rejtett költségek. A szeglemezes tetőszerkezetek kivitelezése előre jól tervezhető, felhasználásuk alapja összetett mérnöki tervezés, gyorsan és pontosan elkészül, kiszállítása időzíthető a felrakás időpontjához. Összegezve a szeglemezes tetőszerkezetre jellemző: költségtakarékosság, gyorsaság, pontosság

Hogyan készül a szeglemezes tető?

A tartók gyártása speciálisan kialakított üzemi körülmények közt történik. A faanyagot minden esetben, szabás után favédő szerrel kezelik. A gyárakban a leszabott tetőelemek acél gyártópadokon kerülnek összeállításra. Ezeken végzik a szeglemezek bepréselését a fába a nagy nyomóerővel rendelkező hidraulikus préssel.

 

A szeglemezes tetőszerkezetnek számtalan előnye van a hagyományos ácsszerkezethez képest.

  • akár 30%-kal kevesebb faanyagot igényel, mint a hagyományos, a pontos statikai számításból adódóan, nincs felesleges anyag a szerkezetben
  • családi házak esetében nem igényel közbenső alátámasztást, közbenső főfalak elhagyhatók
  • nem igényel födémet, az épített födém elhagyható, funkcióját átveszi a szerkezet alsó öve, az így megspórolt összeg ráfordítható például különféle napelemrendszerek telepítésére is.
  • gyorsan felállítható a házra, egy átlagos családi ház esetében egy nap alatt
  • felállítása kevesebb szakértelmet igényel
  • méretpontossága nagyságrenddel nagyobb az ácsolt szerkezeténél
  • A szeglemezes szerkezet pontosan annyi faanyagból készül, ami a statikai terv szerint szükséges a terheléshez, nincs túlméretezve, mint a hagyományos ácsszerkezet, amit tapasztalati úton alakítanak ki. Felszerelése akár egy nap alatt megoldható, amivel jelentős helyszíni munka takarítható meg.
  • A tetőfedéshez felhasznált anyagokat a vevőink választják.

Mik a szeglemezes tetőszerkezet hátrányai?

Gyakori, hogy felteszik nekünk ezt a kérdést.   Több évtizedes technológiáról van szó és Szlovákiában már gyakrabban választják ezt a megoldást a kedvező m2 árak, a nagy, alátámasztás nélküli fesztáv  miatt, hazánkban mégis lassabban terjed el.  Évről évre tapasztaljuk a javulást ezen a téren de a legnagyobb hátránya, az idegenkedés, a bizalmatlanság. 

Mi azon dolgozunk, hogy Győr, Debrecen, Siófok után az ország más területein is megtapasztalják az otthonra vágyók a szeglemezes tetőszerkezet előnyeit. 

Mely tetőformához alkalmazható a szeglemezes tető? 

Röviden: bármelyikhez, de a leggyakoribb tetőrajtáknál mindenképpen alkalmazható. Ilyenek a nyereg tető, konty tető, csonka tető, sátor tető, tagolt tető, manzárd tető, félnyereg tető, lapos tető. 

szeglemezes teto

ÖN IS GYORS, BIZTOS, KÖLTSÉGHATÉKONY MEGOLDÁST KERES? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!